Regulament Green Paradise 1

1. Partidele de pescuit…

 încep de la ora 18:00 pană a 2-a zi la ora 18:00 (24 ore). Excepție de la program se face doar în cazul ofertelor de sfarșit de sezon. Standurile se rezerva minim 24 ore, exceptie se fac in extra sezon (iarna). Pe timpul nopții nu sunt permise vizitele, pescarul poate avea un singur însoțitor bărbat pe timp de noapte. În timpul nopții, pescarul poate fi însoțit și de prietena/soția + copiii mai mici de 12 ani, aceștia nu sunt considerați insotitori. Vizitatorii ce stau mai mult de 1 ora trebuie sa plătească o taxa de agrement de 20 ron (doar ziua) si au obligația sa lase masina in zona de parcare a receptiei. Accesul vizitatorilor pe balta sau plecarea pentru cumparaturi nu sunt permise fără acordul paznicului și controlul autoturismului. Pe timpul nopții nu sunt permise vizitele.

2. Intrarea pe balta…

se face numai dupa ce pescarul a fost verificat daca are echipament corespunzator , acesta isi va da acordul prin semnatura pentru regulament si verificarea masinii la plecare , atat pescarii cat și însoțitorii/vizitatorii vor semna in registru pentru regulamentul de ordine interioară. Nu se poate ieși din incinta Lacului Green Paradise pe timp de noapte, doar în cazuri excepționale, iar înainte de plecare se va efectua un control amănunțit al bagajelor și a mașinii.

3. Echipamentul pescarului…

obligatoriu trebuie sa contina: maxim 4 lansete dotate cu monturi cu un singur carlig si plumb cu eliberare in caz de rupere (monturi fara agrafa in capat direct pe firul principal sau montura plumb pierdut etc.) , fir principal monofilament de minim 0,25 mm( firele se vor masura cu micometru) inaintasi textil este permis, Minciog cu deschidere peste 1 m plasa moale cu ochiuri mici si maner peste 1,8 m(Se poate folosi minciog cu cap rotund (minciog feeder, cu plasa moale) numai la scoaterea pestilor până în 7 kg) , sac de pastrare (minim 80×100 cm) sau sling dimensiuni mari .De altfel, în cazul în care se intampla sa uitați minciogul, spray-ul antiseptic, monturi corespunzătoare sau sac de păstrare/sling, nu puteți începe partida de pescuit. Echipamentele de pescuit sunt verificate, iar dacă acestea nu sunt corespunzătoare, pescarii vor fi atentionati să-și aduca /cumpere/inchirieze echipament corespunzator. La a doua avertizare, pescarul va fi dat afara fără sa primească banii de taxa înapoi și nu vor mai fi primiți pe balta.

4. Autovehiculele

vor fi lăsate în parcarea special amenajată, după ce pescarii își lasă bagajele la stand. La sfarsitul partidei pescarul are obligatie sa anunte paznicul pentru a aduce masina in stand . Nu părăsiți locul de pescuit și nu încărcați mașina cu bagaje, până nu ajunge paznicul la dumneavoastra . Este obligatoriu ca mașina să fie goală atunci când se face controlul. Se vor verifica: mașina, bagajele, lăzile frigorifice, căbănuță, grătarul. Dacă este cazul, se va cântări peștele prins. În cazul în care paznicul nu este anunțat, veți fi nevoit să dați jos toate bagajele pentru un control amănunțit.

5. Salteaua de primire…

… este obligatoriu sa folositi salteaua de primire. Toate standurile de pescuit sunt dotate cu saltea de primire pești tip cadita. Salteaua trebuie sa fie mereu udata. Eliberarea pestilor se va face numai cu slingul (sac de cantarire) de către paznicul de servici sau in prezenta acestuia. Dacă se intampla sa vatamati exemplarele de crap și ten care depășesc 5kg, indiferent dacă a fost intenționat sau din neglijență si se constata decesul acestora, veți fi obligat sa achitati contravaloarea peștelui. Suma va fi cuprinsa intre 100 și 500 de lei, în funcție de dimensiunea peștelui (găsiti tabel cu pretul pestilor pe pagina “tarife”).

6. Peștii de peste 8 kg…

… toți peștii de peste 8 kg se vor cipa, poza, cantarii si elibera in prezenta paznicului de servici. În cazul în care pescarul refuză sa facă poze cu peștele în brațe, deasupra saltelei de primire sau nu dorește să roage pe altcineva sa faca poza cu peștele prins, nu va mai fi primit pe balta (nu este obligatoriu ca fata pescarului să apară în poza). Acest lucru ne ajuta sa tinem o evidenta a exemplarelor capturate la Green Paradise. Pestii intre 1-3 kg se pot reține daca pescarul doreste sa ii cumpere, iar peștii de peste 8 kg se tin doar in saci de pastrare sau sling pentru poze, fiecare exemplar in cate un sac/sling.

7. Duminică noaptea…

nu se pescuieste. După plecarea pescarilor balta se curată și se dezinfecteaza. Peștii sunt hraniti suplimentar și le este administrat tratament ( dacă este cazul ).

8. Plantatul si nadirea…

este permis gratuit . Nădirea sau plantatul cu porumb sau cereale uscate este interzisă . Vă rugam însă sa nu deranjati alți pescari și sa nu depasiti zona de pescuit. Pescuitul din barcă este interzis. Este STRICT INTERZIS pescuitul la japcă (ancoră, jig etc.).

9. Muzica tare și gălagia…

… este interzisa muzica tare și gălagia. Pescarii deranjați pot suna imediat la numărul de la pază: 0727 950 630. Va asiguram ca personalul bălții va face tot posibilul pentru a menține liniștea în incinta. Pescarii care deranjează alți pescari vor fi atentionati o singura data. A doua oară vor fi dati afara fară a li se inapoia banii de taxa și nu vor mai fi primiți pe balta.

10. Căbănutele…

se eliberează obligatoriu la ora 16:00 pentru curatenie .Locul și căbănută se pastrează curate pe timpul partidei de pescuit. Este INTERZIS focul direct pe iarba. Vă rugăm să optati pentru gratarul de la locul de pescuit sau pentru un gratar cu picioare.

11. Poze / filmări…

… ne rezervam dreptul de a face poze / filmări peștilor capturați, dar și în cazul în care se constată o infracțiune.

12. Inotul / recuperarea lansetei…

… este strict interzis inotul. De asemenea, este interzisa recuperarea lansetei sau a undiței de pescuit prin intrarea în apă. Pentru recuperarea lansetei vă rugăm să anunțați paznicul.

13. Siguranta personala si a celor din jur…

… avem rugămintea sa fiți atenți la malurile abrupte, la pontoane , la trepte, aveți grija de copii și nu ii lasati nesupravegheati. Copiii nu au voie singuri în parcul de distracții sau la mini-zoo. Ținem să precizăm faptul că intrarea în incinta este pe propria dumneavoastra raspundere, orice accidentare din vina pescarului sau însoțitorului nu poate învinovăți personalul, personalul este dispus sa dea primul ajutor în caz de accidentare și sa anunte salvarea.

14. Nerespectarea regulamentului…

… dacă nu respectați unul dintre punctele enumerate mai sus, veți fi dat afară din incintă, după ce se va elibera peștele prins. Nu vi se va înapoia nici taxa plătită și nu veți mai fi primit pe baltă niciodată.

15. Camere video autorizate…

… atentie! Pe lac sunt amplasate camere video autorizate. Persoanele care vor fi prinse că sustrag sau ascund pești, alții decât cei conform regulamentului, se vor face vinovați de furt și vor fi reținuți până la sosirea forțelor de pază specializate sau organelor de poliție.

16. Semnarea registrului…

… dacă sunteți de acord cu regulamentul nostru, vă rugăm să semnați în Registrul aflat la recepție. În caz contrar, vă rugăm să părăsiți incinta bălții politicos.