Prezentare

Lacul Green Paradise (Sat Mehedinta, jud.Prahova) este un lac cochet, de o frumusete rara, situat la 111  km de Bucuresti, 110 km de Brasov , 76 km de Targoviste , 71 km de Buzau si 25 km de Ploiesti . A luat naştere în anul 2010, până atunci în această locaţie se afla un bazin de irigaţii. Bazinul a fost jumătate secat, iar jumătate acoperit cu vegetaţie (stuf, sălcii, papură, iarba) şi mlaştină. Din primăvara anului 2010 s-a lucrat intens pentru a fi decolmatat şi curăţat de vegetaţie. Suprafaţa lacului este de 10 ha luciu de apă şi este împărţit în două bălţi printr-un dig de departajare. Substratul lacului este in proportie de 90% cu pietris , are 2 izvoare din afara baltii si 10 izvoare proprii , apa este de o calitate deosebita, dar fiind o zona de subcarpati este putin alcalina.

20160814-PIC_8020

Prima baltă, respectiv balta Green Paradise I are o suprafaţă de 7 ha, adancimea apei variaza de la 1 la 9 metri, cu canale, praguri, insule, stuf si structuri submerse. Este un lac greu de abordat pentru cei neobisnuiti cu pescuitul in balti adanci, pestele avand comportament diferit de cel din zona de ses.
Aceasta balta este populată 90% cu peste paşnic şi 10 % cu peste răpitor
Balta noastra este destinată pescuitului sportiv, recreativ, iubitorilor de natura, ce cauta liniste, respect fata de pesti si a celor din jur.

Lacul Green Paradise pune la dispoziţie 30 locuri de pescuit ,13 pontoane, 22 de cabanute cu curent, un pat in fiecare cabanuta, 10 locuri amenajate pt pescuitul stationar, 2 insule formate în urma curăţări şi decolmatării pământului pe care sunt disponibile 6 standuri de dimensiuni mai mici, magazin nada, momeala si accesorii pescuit, terasa cu bauturi racoritoare, gratare la fiecare loc de pescuit, loc de joaca pt copii, mini zoo,  coşuri de gunoi la fiecare loc de pescuit, 5 WC-uri

A 2-a baltă, respectiv balta Green Paradise II are suprafaţa de aproximativ 3 ha luciu de apă, cu adâncimi cuprinse între 30cm şi 4 m; pe aceasta balta se pescuieste de pe ambele maluri , in limita locurilor ocupate.

Complexul de lacuri Green Paradise este împrejmuit cu gard, drumurile de acces sunt pietruite . Drumul are o parte luminată (pe partea unde nu se pescuieşte) cu parcare păzită, camere de supraveghere (parcări şi pe lac).