DENUMIRE STIINTIFICA

Oblete (Alburnus Alburnus)

DENUMIRE POPULARA

Oblet de Dunare, Albisor, Albulet, Oclei, Ticlan, Belnita.

FAMILIE

Ciprinide

RASPANDIRE

In unele lacurilor, Delta Dunarii, Dunare.

DESCRIERE

Corpul alungit avand solzi subtiri. Capul este mic si comprimat lateral. Dorsala este scurta si verde, iar laturile sunt argintii. Inotatoarele incolore, ce pot capata pete rosii in timpul reproducerii. Botul mic si gura este oblica. Burta este argintie . Se intalneste in apele dulci, curgatoare si poate fi observat la suprafata lor. Se hraneste cu fito- si zooplancton, insecte si alge. Se pescuieste toamna cu navodul cu ochiuri mici sau cu mreje. Lungime intre 12-18 cm, rar ajunge la 22 cm, greutate: 35-45g rar ajunge la 50g.

SE PESCUIESTE LA

Viermi, bobita paine.