DENUMIRE STIINTIFICA

Caras (Carassius auratus gibelio)

DENUMIRE POPULARA

Caras, Caras Argintiu, Caracuda Argintie, Caracuda Alba, Argentina.

FAMILIE

Ciprinidelor

RASPANDIRE

Prezent în lacurile litorale, in Dunare si Delta Dunarii, in majoritatea lacurilor si unele rauri din tara.

DESCRIERE

Carasul este un peste de talie medie ajungind , in mod exceptional, pina la 3.5 kg.Produce hibrizi cu crapul si platica, acesta fiind motivul pentru care cateodata nu stim exact ce peste e . Se hraneste  cu vegetale cat si cu larve, insecte . De regula carasul prefera zonele maloase sau nisipoase hranindu-se pe fundul apei. Cateodata mananca deasupra fundului la 20-40cm asa ca daca nu aveti rezultate pe fund e bine sa schimbati pasul.

SE PESCUIESTE LA

Vierme, rama rosie, bobite de mamaliga, bobita de paine, porumb in lapte.