DENUMIRE STIINTIFICA

Caracuda (Carassius carassius)

DENUMIRE POPULARA

Caras, Crap de balta, Carasita, Gurgusel, Lunita.

FAMILIE

Ciprinide

RASPANDIRE

Prezent în lacurile litorale, in Dunare si Delta Dunarii, in majoritatea lacurilor si unele rauri din tara.

DESCRIERE

Trup inalt, cocosat, comprimat lateral. Capul este scurt,bot carn, solzi mari si grosi, bine fixati; dorsala este lunga, coada este usor lobata. Pe spate este cenusie sau negricioasa, pe coaste galbene-aramie-verde, iar pe burta galbena-portocalie. Lungime este de 15-20 cm (poate ajunge la  35 – 40 cm), greutate: 80 – 100g. poate ajunge la 1,5 -2 kg Traieste in apele statatoare, cu exceptia celor de munte, nu prea adanci, cu albia n amoloasa. Se hraneste cu: larve, rame, mamaliga, etc.

SE PESCUIESTE LA

Mamaliga, viermi, rama, larve, etc.